NattfotograferingNattfotografering

Kase® Wolverine Neutral Night Light Pollution Filter är ett filter för nattfotografering i t.ex stadsmiljö, landskap eller vid astronomi. Filtret reducerar och blockerar olika våglängder av ljus, från t.ex gatubelysningar och andra ljuskällor, som förorenar natthimlen. Resultatet med filtret, blir att man får en klar och naturlig nattbild, med mer korrekt färgåtergivning och högre kontrast. Förutom att reducera ljusföroreningar, så blockerar filtret även IR-strålning, vilket ger skarpare bilder.

Kase® Wolverine Neutral Night Light Pollution Filter finns för 100mm - och 150mm- filterhållare, men även som runda filter med gänga.

Tips! Använd Kase® Night Focus Tool, som används i filterhållaren för att manuellt ställa in skärpan på ljuskällor med mycket hög precision vid astronomi- och nattfotografering. (Mer info om Night Focus Tool finns underst på sidan.)

Kase® Wolverine Neutral Night Light Pollution Filter 100x100mm-filter
Kase® Wolverine Neutral Night Light Pollution Filter 150x1050mm-filtet
Kase® Wolverine Neutral Night Light Pollution Filter ø77mm-filter
Kase® Wolverine Neutral Night Light Pollution Filter ø82mm-filter


Exponeringstid: 215s, Bländare f/4, ISO 400. (215s = 3 minuter och 35 sekunder.)

Exponeringstid: 197s, Bländare f/4, ISO 400. (197s = 3 minuter och 17 sekunder.)


Kase® Night Focus tool

Kase® Night Focus Tool är ett 100mm-filter, som används i filterhållaren för att manuellt ställa in skärpan på ljuskällor med mycket hög precision vid astronomi- och nattfotografering. På natten är det av naturliga orsaker svårt att ställa in skärpan perfekt - det är ju mörkt. Dessutom så fungerar inte heller kamerans autofokus vid dåligt ljus. Lösningen är att använda ett Kase Night Focus Tool, som är ett ypperligt hjälpmedel vid fotografering på natten. Kase® Night Focus Tool filtret skapar nämligen en optisk diffraktion runt ljuskällor i form av tre fina linjer runt ljuspunkten. Vid fokusering av optiken så kommer linjerna att förflytta sig runt ljuspunkten. När alla tre linjer skär ljuspunkten i centrum så är fokusen perfekt inställd. Se filmen underst.

Kase® Night Focus Tool är alltså ett hjälpmedel för att ställa in skärpan. Storlek: 100x100mm, med en tjocklek på 2mmm och passar i t.ex Kase® K9 Filterhållare. (Filterhållare & kamera ingår ej.)


Tips för nattfotografering


©2020 Photax AB, Kase Filter Sverige.
Reservation för konstruktionsändringar.

Sökord: Stjärnhimmel, stjärnor, vintergatan, fota, fotografering, himlen, Kase, filter, Stjärnspår