K9 är nästa generation av filterhållare för professionellt bruk.Kase® K9 Filterhållare KIT, 100mm


Kase® K9 Slim Filterholder är nästa generation av filterhållare, med ny innovativ design, som ger mindre risk för vignettering vid fotografering med extrema vidvinkel objektiv. Filterhållaren är dessutom mera användarvänlig, med större snurrhjul, snabbare låsning och urtag för fingrarna som gör det ännu enklare att t.ex byta eller ta bort Kase® Magnetic-filtret i hållaren.

Kase® K9 Slim är en professionell och roterbar filterhållare, i kompakt och mycket lätt slim-konstruktion, för rektangulära filter i standardstorlek 100mm-filter (2mm). Filterhållaren har dubbla filteruttag för 100mm-filter, samt även plats för t.ex ett cirkulärt polarisationsfilter inuti hållaren, som kan roteras utan att filterhållaren vrids. Det unika med K9-hållaren är att polarisationsfiltret monteras via ett magnetfäste från framsidan av filterhållaren, vilket gör det möjligt att snabbt sätta fast eller ta av polarisationsfiltret efter behov. Filtret monteras alltså inuti filterhållaren och blir därmed mera skyddat från ströljus. Polarisationsfiltret som följer med hållaren är tillverkat av tyskt Schott® glas av absolut högsta kvalité.
Fördelar med nya K9 filterhållaren:
  • Filterhållaren är cirka 10% lättare än K8 hållaren, men fortfarande lika robust.
  • Filterhållaren är tillverkad i en aluminiumlegering, med anodiserad yta.
  • Kase® K9 Slim filterhållare är anpassad för K9 Magnetic-filter (Ø90mm), vilket minskar risken för vignettering med moderna vidvinkelobjektiv.
  • Filterhållaren har snabbare låsning, med högre utväxling på låsratten.
  • Större snurrhjul på filterhållaren för ännu högre precision vid rotering av polarisationsfiltret.
  • Filterhållaren har uppgraderade filteruttag, vilket minskar risken för vignettering.
  • Filterhållaren har ny design, med urtag för tummarna, vilket gör det ännu smidigare att ta bort Magnetic-filtret.

Kase® K9 Slim Filterhållare levereras komplett med ett KASE® K9 Magnetic CPL Ø90mm Polarisationsfilter samt med 2st Kase® K9 Magnetic ringar för objektiv med filtergänga Ø77 och 82mm, samt stepup-ringar för objektiv med filtergänga Ø67 och 72mm. Det följer med ett par extra filteruttag och skruvar (och en insexnyckel) så att man kan bygga om filterhållaren så att den t.ex tar 3 st rektangulära filter samtidigt.

Kase® K9 Slim Filterhållare är tillverkad i en legering mellan aluminium och magnesium. Filteruttagen är tillverkade av ABS-material för att inte repa filterna.


Kase® K9 Magnetic Adapter är en anpassningsring för att montera Kase K9 Slim filterhållare på ett objektiv med filtergänga Ø82mm. Om man har flera objektiv, med filtergänga 82mm, så kan det vara smidigt att köpa till fler anpassningsringar av samma sort, så att det går snabbt att flytta filterhållaren mellan objektiven.

Kase® K9 Magnetic Adapter är en anpassningsring för att montera Kase K9 Slim filterhållare på ett objektiv med filtergänga Ø77mm. Om man har flera objektiv, med filtergänga 82mm, så kan det vara smidigt att köpa till fler anpassningsringar av samma sort, så att det går snabbt att flytta filterhållaren mellan objektiven.

Kase® K9 Magnetic Adapter är en anpassningsring för att montera Kase K9 Slim filterhållare på ett objektiv med filtergänga Ø72mm. Om man har flera objektiv, med filtergänga 82mm, så kan det vara smidigt att köpa till fler anpassningsringar av samma sort, så att det går snabbt att flytta filterhållaren mellan objektiven.Kase® K100 "Push-on"

Kase® K100 "Push-on" är en professionell och roterbar filterhållare, som är speciellt framtagen för vidvinkel objektiv, objektiv med större filtergänga (95mm/86mm/ 82mm och 77mm*) och objektiv med yttermått Ø98.5-100mm/88.5-90mm. Kase® K100 "Push-on" har betydligt större öppning (Ø100mm) än den vanliga filterhållaren, vilket minskar risken för vignettering på objektiv, som ligger i gränslandet mellan 100- och 150-systemet. Filterhållaren är tillverkad av T6063 aluminiumlegering, med filteruttag i ABS-material för att inte repa filterna. Kase® K100 "Push-on" filterhållare är avsedd att användas med rektangulära 100mm-filter, med en tjocklek på 2mm. Vid leverans har filterhållaren dubbla uttag för 2mm-filter. Det följer med ett par extra filteruttag och 4 st skruvar (och en skruvmejsel) som kan användas för att bygga om filterhållaren så att den tar 3 st rektangulära 100mm- filter samtidigt. Förutom att använda 100mm-filter från Kase® Filter, så kan man naturligtvis även använda 100mm-filter från Lee filter, Fotobestway eller andra fabrikat av 100mm-filter. Det finns alltså ett mycket stort sortiment av 100mm-filter.

Kase® K75

Kase® K75 är ett mycket lätt, portabelt och smidigt Micro filtersystem, som är speciellt designat för kompakta (Spegellösa) digitala systemkameror. Ett professionellt filtersystem för 75mm rektangulära filter (t.ex 75x100mm). Filterhållaren är tillverkad i slimkonstruktion och har en legering av aluminium och magnesium, vilket gör den både starkare och lättare än många andra filterhållare. Vikten är endast 59 gram för filterhållare och anpassningsring! Filterhållaren har dubbla filteruttag för 75mm-filter (tjocklek 1.1mm), samt även plats för ett cirkulärt polarisationsfilter (CPL Magnetic) inuti hållaren, som kan roteras oberoende av filterhållaren. Det unika med K75-hållaren är att polarisationsfiltret monteras via ett magnetfäste från framsidan av filterhållaren, vilket gör det möjligt att snabbt sätta fast eller ta av polarisationsfiltret efter behov. Kase® K75 Slim är förmodligen marknadens bästa filterhållare för 75mm-filter.

Kase® K150P

Kase® K150P filterhållare är en professionell och roterbar filterhållare för rektangulära 150mm-filter, med en tjocklek på 2mm. Filterhållaren har dubbla filteruttag för 150mm-filter, samt även plats för t.ex ett cirkulärt Ø150mm polarisationsfilter (CPL) inuti hållaren (magnetfäste). . Polarisationsfiltret monteras via ett magnetfäste från framsidan av filterhållaren, vilket gör det möjligt att snabbt sätta fast eller ta av polarisationsfiltret efter behov. Filtret monteras alltså inuti filterhållaren och blir därmed mera skyddat från ströljus. Filterhållaren sluter helt tätt bakåt mellan objektiv och filterhållare, vilket är en förutsättning för att t.ex kunna använda extrema ND-filter.

Kase® K150

Kase® K150 är ett professionellt filtersystem, som är utvecklat för användas med extrema vidvinklar. Filterhållaren finns i olika versioner, som är avpassade för olika vidvinkelobjektiv. Kase® K150 filterhållare är en professionell och roterbar filterhållare för rektangulära 150mm-filter, med en tjocklek på 2mm. Tack vare att filterhållaren har en praktisk snabblåsning, så kan man låta objektivet sitta kvar på kameran när filterhållaren monteras! Filterhållaren sluter helt tätt bakåt mellan objektiv och filterhållare, vilket är en förutsättning för att t.ex kunna använda extrema ND-filter. Det går även att köpa till adapterringar (Ø77-105mm) för montering av Kase® K150 filterhållare på optik med filtergänga.

Reservation för konstruktionsändringar och typografiska fel.
©2018-2020 Kase® filter Sverige.