Filter i Wolverine-serien är tillverkade av härdat B270 optiskt glas, av högsta kvalitè, som inte påverkar skärpan som andra filter kan göra. De är specialutvecklade av Kase filter för att uppfylla extrema krav och är t.ex dubbelt så starka och hållbara som vanliga glasfilter. De är både stöttåliga och repsäkra, med en dubbelsidig super multicoating-beläggning, som är både vattenavstötande och oljebeständig. Filterna har naturligtvis avancerad antireflexbehandling, med såväl IR-coating och Nano-coating.


Fotografen har använt ett KASE® RGND-filter i Wolverine-serien för att mörka ner solnedgången med 3 steg. Till skillnad från vanliga avtonade filter, så är avtoningen omvänd på Reverse-filter, dvs att avtoningen är mörkast i mitten av filtret och ljusare mot överkant. Fotografen har även använt ett KASE® Wolverine IR ND64-filter för att förlänga exponeringstiden med 6 steg. Effekten av den långa slutartiden syns framförallt på vattnet, men även något på molnen på himlen.


Fotografen har använt ett KASE® avtonat ND-filter (GND) i Wolverine-serien för att mörka ner himlen med 4 steg, så att både himlen och förgrunden blir korrekt exponerade. Annars så hade detaljer i himlen gått förlorade. Fotografen har även använt ett KASE® Wolverine IR ND64-filter för att förlänga exponeringstiden med 6 steg.


Fotografen har använt ett KASE® ND1000-filter i Wolverine-serien för att förlänga exponeringstiden med 10 steg.

Fotografen har använt ett KASE® RGND-filter i Wolverine-serien för att mörka ner solnedgången med 4 steg. Till skillnad från vanliga avtonade filter, så är avtoningen omvänd på Reverse-filter, dvs att avtoningen är mörkast i mitten av filtret och ljusare mot överkant. Fotografen har även använt ett KASE® Wolverine IR ND1000-filter för att förlänga exponeringstiden med 10 steg.
Fotografen har använt ett KASE® ND64-filter för att förlänga exponeringstiden med 6 steg. Effekten av att använda långa slutartider är att det påverkar allt som rör sig i bilden. Vatten får en silkeslen slät yta och drivande moln på himlen blir utdragna till dramatiska molnformationer.

Avtonade ND-filter (Grad ND-filter)


Vid utomhusfotografering så önskar man ofta bra teckning och detaljrikedom både i himlen och i förgrunden. Exponerar man efter förgrunden, så blir resultatet en utfrätt och överexponerad himmel och exponerar man efter himlen, så blir förgrunden mörk och underexponerad. Lösningen är således ett avtonat gråfilter, som mörkar ner himlen, och låter både himlen och förgrunden att bli korrekt exponerad. Fördelen med att använda en filterhållare är att man kan justera filtret så att avtoningen börjar vid t.ex horisonten. Tänk så skönt att få bilden "perfekt i kameran", så att man slipper lägga en massa extratid vid datorn!

Kase® Wolverine GND och ND-filter är till skillnad från många andra märken helt neutrala utan färgstick. Det är en viktig egenskap som skiljer ett premium-filter från ett vanligt filter. Välj Kase® filter i Wolverine-serien om du vill ha filter av absolut bästa kvalité!


Fotografen har använt ett KASE® GND1.2-filter i Wolverine-serien för att mörka ner himlen med 4 steg. Tack vare att man mörkar ner himlen, så får man med detaljer i himlen, som annars hade gått förlorade. Detaljer som inte registreras av kamerans sensor kan inte återskapas i Photoshop.
©2018-2020 KASE® Filter Sverige.
Reservation för konstruktionsändringar och typografiska fel.