Kom igång med Kase® filter!

Enklaste sättet att komma igång med professionella filter och filtersystem är att köpa ett "starpaket" i Kase® K9 Wolverine serien.
Det finns tre olika paket för 100mm-systemet. Det följer med stepup- och anpassningsringar för objektiv med 67, 72, 77 och 82mm i filtergänga. Stepupringar för objektiv med filtergänga 49, 52, 55, 58 och 67mm finns att köpa till.


Kase® K9 Wolverine Entry Start Kit

Kase® K9 Wolverine Entry Start Kit är ett professionellt startpaket för dig som vill börja fota med 100mm-filter. Paketet innehåller en KASE® K9 SlimFilterhållare, (komplett med ett polaristionsfilter (Schott) och anpassningsringar för objektiv med 67, 72, 77 och 82mm filtergänga), ett Kase® Wolverine IR Nano Neutral Density Gradual Grey 0.9 filter (med mjuk avtoning) och ett Kase® Wolverine IR Nano ND64 filter, som dämpar ljuset med 6 steg.
Filterna levereras i en KASE® canvasväska, som har plats för 10st filter, samt ett ytterfack för filterhållaren.
'
ENTRY-Förpackningen innehåller:
Kase® K9 Slim Filterholder är nästa generation av filterhållare, med ny innovativ design, som ger mindre risk för vignettering vid fotografering med extrema vidvinkel objektiv. Filterhållaren är dessutom mera användarvänlig, med större snurrhjul, snabbare låsning och urtag för fingrarna som gör det ännu enklare att t.ex byta eller ta bort Kase® Magnetic-filtret i hållaren.
Kase® K9 Wolverine Series High-End Kit

Kase® K9 Wolverine Series High-End Kit är ett professionellt startpaket för dig som vill börja fota med 100mm-filter. Paketet innehåller en KASE® K9 SlimFilterhållare, (komplett med ett polaristionsfilter (tyska Schott) och anpassningsringar för objektiv med 67, 72, 77 och 82mm filtergänga), ett KASE® Wolverine IR Nano Neutral Density Gradual Grey 0.9 filter (med mjuk avtoning) , ett KASE® Wolverine IR Nano Reverse GND och ett KASE® Wolverine IR Nano ND64 filter, som dämpar ljuset med 6 steg.

Filterna levereras i en KASE® canvasväska, som har plats för 10st rektangulära100mm-filter och filterhållaren. (Skillnaden mot Entry Start kit är att High End Kit även innehåller ett Reverse GND-filter.)


HIGH-END-Förpackningen innehåller:
Kase® Wolverine IR Nano Neutral Density Gradual Grey, Reverse (RGND) är avtonade ND-filter, av optiskt glas från tyska Schott®, som används för att motverka att himlen blir överexponerad vid soluppgång eller solnedgång. Till skillnad från vanliga avtonade filter, så är avtoningen omvänd på Reverse-filter, dvs att avtoningen är mörkast i mitten av filtret och ljusare mot överkant. Kase® Wolverine RGND-filter är rektangulära, så att det finns gott om marginal att skjuta filtret upp eller ner i filterhållaren, för att avpassa avtoningen efter t.ex horisonten/ soluppgången. RGND-filterna från KASE® filter finns med olika tätheter (densitet), från 0.9ND(3 steg) till 1.2 ND (4 steg).Kase® K9 Wolverine series Master Kit.

Kase® K9 Wolverine series Master Kit är ett påkostat och mycket exklusivt startpaket för dig som vill börja fota med 100mm-filter. Paketet innehåller en Kase® K9 Slim filterhållare, ett runt CPL polarisationsfilter, anpassningsringar (för objektiv med 67, 72, 77 och 82mm filtergänga) och 5 st rektangulära filter i Kase® Wolverine-serien. Paketet innehåller noga utvalda filter, som ger dig rätt förutsättningar att plåta fantastiska bilder.

En av fördelarna med att använda ett filtersystem är att de rektangulära filterna enkelt kan skjutas upp eller ner i filterhållaren, för att avpassa t.ex avtoningen efter motivet. Avtonade ND-filter används ofta för att mörka ner himlen, så att man få en bra teckning och hög detaljrikedom i himlen. Reverse ND används för att mörka ner vid horisonten när man plåtar en soluppgång eller solnedgång. Polarisationsfiltret används t.ex för att dämpa eller förstärka reflexer i motivet. ND-filterna gör det möjligt att jobba med långa slutartider (eller kortare skärpedjup.) Ofta så kombinerar man flera filter i filterhållaren för att uppnå önskat resultat, t.ex ett ND-filter för att få långa slutartider och ett avtonat ND-filter för att få bra teckning och detaljrikedom i himlen.

MASTER-paket:

Kase Filter Sweden.
Reservation för typografiska fel och konstruktionsändringar mm.