Filter i Wolverine-serien är tillverkade av härdat B270 optiskt glas, av högsta kvalitè, som inte påverkar skärpan som andra filter kan göra. De är specialutvecklade av Kase filter för att uppfylla extrema krav och är t.ex dubbelt så starka och hållbara som vanliga glasfilter. De är både stöttåliga och repsäkra, med en dubbelsidig super multicoating-beläggning, som är både vattenavstötande och oljebeständig. Filterna har naturligtvis avancerad antireflexbehandling, med såväl IR-coating och Nano-coating.


Fotografen har använt ett KASE® RGND-filter i Wolverine-serien för att mörka ner solnedgången med 3 steg. Till skillnad från vanliga avtonade filter, så är avtoningen omvänd på Reverse-filter, dvs att avtoningen är mörkast i mitten av filtret och ljusare mot överkant. Fotografen har även använt ett KASE® Wolverine IR ND64-filter för att förlänga exponeringstiden med 6 steg. Effekten av den långa slutartiden syns framförallt på vattnet, men även något på molnen på himlen.


Fotografen har använt ett KASE® avtonat ND-filter (GND) i Wolverine-serien för att mörka ner himlen med 4 steg, så att både himlen och förgrunden blir korrekt exponerade. Annars så hade detaljer i himlen gått förlorade. Fotografen har även använt ett KASE® Wolverine IR ND64-filter för att förlänga exponeringstiden med 6 steg.


Fotografen har använt ett KASE® ND1000-filter i Wolverine-serien för att förlänga exponeringstiden med 10 steg.

Fotografen har använt ett KASE® RGND-filter i Wolverine-serien för att mörka ner solnedgången med 4 steg. Till skillnad från vanliga avtonade filter, så är avtoningen omvänd på Reverse-filter, dvs att avtoningen är mörkast i mitten av filtret och ljusare mot överkant. Fotografen har även använt ett KASE® Wolverine IR ND1000-filter för att förlänga exponeringstiden med 10 steg.
©2018 KASE® Filter Sverige.
Reservation för konstruktionsändringar och typografiska fel.