Kase® K8 Filterhållare KIT, 100mm
Kase® K8 Slim Filterhållare är en professionell roterbar filterhållare, i kompakt och lätt slim-konstruktion, för rektangulära filter i standardstorlek 100mm-filter (2mm). Filterhållaren har dubbla filteruttag för 100mm-filter, samt även plats för ett cirkulärt polarisationsfilter inuti hållaren, som kan roteras utan att filterhållaren vrids. Det unika med K8-hållaren är att polarisationsfiltret monteras via ett magnetfäste från framsidan av filterhållaren, vilket gör det möjligt att snabbt sätta fast eller ta av polarisationsfiltret efter behov. Rotering av polarisationsfiltret sker smidigt via en snurrhjul på sidan av filterhållaren. Polarisationsfiltret som följer med hållaren är tillverkat av härdat, optiskt B270 glas(från tyska Schott®) av absolut högsta kvalité.

Kase® K8 Slim Filterhållare levereras komplett med ett 86mm KASE® Magnetic CPL Polarisationsfilter samt 4st anpassningsringar för objektiv med filtergänga 67mm, 72mm, 77 och 82 mm. Det följer med ett par extra filteruttag och 4 st skruvar (och en skruvmejsel) så att man kan bygga om filterhållaren så att den tar 3 st rektangulära filter samtididgt.

Kase® K8 Slim Filterhållare är tillverkad i en legering mellan aluminium och magnesium. Filteruttagen är tillverkade av ABS-material för att inte repa filterna.


Illustrativ bild som visar principen med KASE® K8 Slim Filterhållare. (100mm filter/ kamera ingår ej.)
Kase® Magnetic
En av alla fördelarna med Kase® filterhållare K8 är att man förutom att använda rektangulära filter i filteruttagen även kan placera ett runt Ø86mm Magnetic- filter (t.ex polarisationsfilter eller ND-filter) inuti filterhållaren. Filtret monteras alltså inuti filterhållaren och blir därmed mera skyddat från ströljus. Kase® Magnetic filter är som namnet antyder magnetiska och monteras i filterhållaren på någon sekund! (KASE® Magnetic CPL Polarisationsfilter följer med i paketet när du köper en Kase® filterhållare (K6/K8) eller något av Kase® Entry/ High End och Master-paketen.) Rotering av CPL-filtret sker smidigt via ett snurrhjul på sidan av filterhållaren. Tack vare att polarisationsfiltret kan roteras oberoende av filterhållaren, så kan man vrida in filterhållaren efter horisonten och sen ställa in polarisationen på polarisationsfiltret utan att filterhållaren vrids.


Kase® K150

Kase® K150 är ett professionellt filtersystem (för 150mm-glas), som är utvecklat för användas med extrema vidvinklar.

Reservation för konstruktionsändringar och typografiska fel.
©2018-2019 Kase® filter Sverige.